Topyekün Yalnızlık



Sosyolojik tahayyül içinde günlük yaşam pratikleri bizi kimi sorgulamalar içinde bırakır. Bazen kendimizi sorgularken bazen de çevremizde olup bitenin akışını durdurur sorgumuzu orada devam ettiririz. Bazen kendimizden ötede aslında gösterdiğimizden çok farklı olan asıl kimliğimize dönüp onunla yüzleşiriz.

Bazen de durup bunu yapan kaç kişiyiz sorusunu sorarak dünyadaki yalnızlığımıza sarılırız ya da bu yalnızlığı bizimle paylaşan ve evet paylaşmasına rağmen topyekün bir yalnızlık içinde yaşamaya devam eden dostlarımızla kucaklaşırız.

Hayatımızın çoğu yerinde dönüm noktası diyebileceğimiz şeyler olacak. Belki bazılarını kaçıracağız ya da kim bilir.. Doğru zamanda doğru sorgulamalar yapmak hayatımızı kurtaracak. Bildiklerimiz bizi yalnızlaştıracak bazen de aynı bildiklerimiz bizi geriye kalan her şeyin ve herkesin bir parçası yapacak. Sorgulamadan yaşamaya imrenecek sonra da "aman canım öylesi bir mutluluğa böylesi bir yalnızlığı tercih ederim" diyerek farkında olmadan aynı çarkın bir şekilde yine bir parçası olarak dönüp duracağız.

Öyleyse ne yapmalı?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bir Gürgen Dalıyım

Kemal Tahir - Yorgun Savaşçı

Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Film)