Aylin Oflaz ile Murakami'nin Kedisi


    Herkese merhaba !

   13 Haziran Salı günü Aylin Oflaz ile yedi kitaplık bir serinin ilki olan "Murakami'nin Kedisi" buluşmasını Soho House'ta gerçekleştirdik. Kitabı okuyan farklı bloggerlar ve Aylin Oflaz ile harika geçen bu etkinlikte neler oldu neler konuşuldu; ben kitabı okudum ve çok sevdim devamında neler olacak merak ediyorum diyorsanız ya da "Murakami'nin Kedisi" yle yeni tanışıyorsanız gelin şimdi ayrıntılara geçelim.









    Öncelikle size bu serinin genel yapısından bahsetmem gerekirse : Serinin tamamında bir yazarımız, bir de o yazarın objesi yer almakta.

 İlk kitapta Haruki Murakami ve onun kedisiyle birlikteyiz.
Haruki Murakami romanlarına aşina olanların bildiği gibi Murakami, her kitabında bizi kedilerin dünyasına taşıyan bir yazar . Bu nedenle özellikle Sahilde Kafka romanını bilenlerin eksta bir keyif yüklemesiyle okuyacağı bu romanda diğer serilerde de baş karakter olarak karşımıza çıkacak olan Lal, Murakami'nin kedisini kaçırır ve işte kahkalarla bir solukta okuyacağınız olaylar zinciri kopuverir.


 İkinci kitapta ise yazarımız Bram Stoker. Bram Stoker'da ön plana çıkacak olan nesne ise masası. Aylin Oflaz "Bram Stoker'ın Masası" kitabının çıkış noktası ilhamından da bize biraz bahsetti. Bu kısmı tam olarak yazarın dilinden anlatmam gerekirse: Bram Stoker'ın masası iki yıl önce açık artırmayla satılmış. Ve Aylin Oflaz da masayı görünce çok istemiş. Böylece kitabın çıkış noktası için gerçek bir başlangıç olmuş. 










    "Murakami'nin Kedisi" ne tekrar dönecek olursak okuyanların da en az benim kadar sevineceğine emin olduğum bir şey var ki, kitap boyunca bizi en çok güldüren iki karakter 'Levent Ka ve Hüso Sanchez Coello' serinin devam kitabında da olacakmış. 

    Ayrıca, Aylin Oflaz serinin ikinci kitabında kahkahanın dozunu biraz daha artıracağını söyleyerek oldukça sevindirdi. Çünkü bizi güldürecek , hayal dünyamızı yeni kurmacalara sürükleyecek, bizi hayatın gerçeklerinden biraz da uzaklaştıracak kitaplara gerçekten çok ihtiyacımız var.

    Murakami'nin kedisi ile çıktığımız yolculuğa Bram Stoker'ın büyülü masası ile devam ediyor olacağız. Sonrasında Oscar Wilde'ın şaşaalı paltosuyla bizimle olacağını söyleyen Aylin Oflaz'ın yeni kitaplarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Siz de mistik bir dünya yolculuğuna çıkmak, bolca gülmek ve yeni bir yazarla tanışmak isterseniz ikinci kitap gelmeden "Murakami'nin Kedisi"ni bir an önce okuyun derim.

Not: "Murakami'nin Kedisi" romanıyla ilgili ayrıntıları blogumda bulabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bir Gürgen Dalıyım

Kemal Tahir - Yorgun Savaşçı

Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Film)