ŞEHRE DÖNÜŞ: Yeni Kararlar Alın

   


    Çoğu insanın yaz bitti okul başlıyor ya da tatil bitti işler başlıyor dediğini duyar gibiyim. Böyle zamanlarda karamsarlığa kapılmaktan çok durumu güzelleştirmekten yanayım.
    Yeni bir ay, yeni bir mevsim, yeni bir okul yılı, şehre dönüş ve bunların tamamının bize sunacağı yeni başlangıçlar...

Bu sezon gelin her zamankinden daha enerjik, daha kendine güvenen, hayalini kurmaktan bile korktuğu şeyleri gerçekleştiren; güçlü ve mutlu insanlar olalım.

Herkesin motive olma şekli farklıdır elbette ama ben bu gün kendimde iyi hissettiğim bir kaç şeyi sizinle paylaşmak istedim. Umarım bir kaçını da olsa denersiniz.

Keyifli okumalar. 






1.Kırtasiye Alışverişi








    Özellikle okula dönüş için renkli kalemler, yepyeni defterler güzel bir başlangıç olacak.
Ama kırtasiye alışverişi her yaştan insana iyi gelebilecek bir motivasyon aracı bence. Yeni dönem için yepyeni ve güzel kararlarınızı yazabileceğiniz bir defter edinin kendinize. Ya da yıllardır işinizde organize olamamaktan yakınıyorsanız bir ajanda alabilirsiniz. Hedeflerinizi yazıp gerçekleştirdiğinizde üstünü çizmek dünyadaki en büyük mutluluk olabilir.




2.Kendiniz İçin Bir şey Yapın 

    Sürekli kendimizden yakınır dururuz ama sonsuza kadar birlikte olacağımız kendimiz için hiç bir şey yapmayız.
Bu sonbahara kendinize biraz bakım yaparak girin. Cildinize iyi bakmak için biraz zaman ayırmanız yeterli.
    Sağlıklı beslenmek ve spora gitmek için küçük adımlar atın. Bu tip alışkanlık haline getirilmesi gereken şeyler daima yaza girerken aklımıza gelir ve iş işten geçmiş olur. Hadi ! Harekete geçin.




3. Dolabınızı Temizleyin

    Her sabah işe ya da okula giderken ilk gördüğümüz yer dolabımızın içi. Bir sürü şeyle dolu olmasına rağmen hiç bir şeyimiz olmadığından yakınır hep aynı şeyleri giyer dururuz. Yaz biterken bir dolap temizliğine girişin. Hem sizi rahatlatacak bir aktivite olacak hem de kenarda köşede unutulmuş o en sevdiğiniz kıyafetlerinizi bulacaksınız. Artık giymediklerinizi ve işe yarar durumda olanları satarak değerlendirebilir ya da etrafınızdakilerle paylaşabilirsiniz.




4. Kendinize Yeni Kitaplar Alın







    "Okumak istiyorum ama bir türlü fırsat bulamıyorum." dünyanın en korkunç cümlesi bana kalırsa. Harekete geçin ve televizyonu kapatın. Telefonunuzu göremeyeceğiniz bir yere bırakın ve biraz uzanın. Bunu bir kaç gün tekrar deneyin ve ne kadar çok zamanınız olduğunu göreceksiniz. En kötüsü de bu zamanları boş geçirdiğinizi, yorgunluğunuza yorgunluk kattığınızı fark edeceksiniz. İşte bu yüzden hemen bir kitap alın elinize ve okumaya başlayın. Her şeyin düzene girmeye başladığını göreceksiniz.





5. Film İzleyin

    Uzun zamandır izlemek istediğiniz ve yine şu zamandan yakınarak izleyemediğiniz bir filmi açın ve izleyin. Hatta bundan sonra her ay en az bir yeni film izlemek için kendinize söz verin.





6. Yeni Kararlar Alın 

    En önemli ve son maddeye geldik.
Bu sezon yepyeni kararlar alın ve bunları uygulayın. Küçük şeylerle başlamanızda fayda var. Çünkü aldığımız kararları uygulayamadıkça kendimize olan güvenimizi kaybediyoruz ve giderek kendi kabuğumuza sıkışarak yaşamaya başlıyoruz. Gerçekleştirip kısa sürede sonuç alacağımız kararlarla başlarsak hedeflerimizi büyütebilir ve daha emin adımlar atabiliriz.
    Bu yeni kararlardan en önemlisi de " Değişime Açık Olacağım" olsun. Bu sezon değişime açık, kendine her zamankinden daha fazla güvenen ve en önemlisi de kendini seven biri olacağım.



Hoşgeldin sonbahar, hoşgeldin yeni bir ben.
Sevgiler...

Yorumlar

  1. Çok iyi tavsiyeler,tespitler.Kırtasiye alışverişi de ne hoştur di mi ;)
    Eh o zaman hadi bakalım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ben Bir Gürgen Dalıyım

Kemal Tahir - Yorgun Savaşçı

Bizim Büyük Çaresizliğimiz (Film)